||
voedselvergiftiging door Salmonella (aandoening)
voedselvergiftiging door Salmonella
Salmonella-voedselvergiftiging
salmonellavergiftiging
Voedselvergiftiging door voedsel dat besmet is met de salmonellabacterie; mensen raken bijvoorbeeld besmet door het eten van niet of onvoldoende verhitte voedingsmiddelen als kip of eieren; de besmetting kan leiden tot buikklachten als buikkrampen, diarree, misselijkheid en overgeven en soms ook tot hoofdpijn, koorts en spierpijn; de ernst van de klachten kan van persoon tot persoon verschillen, ouderen en mensen met een zwakke afweer lopen bijvoorbeeld meer risico.
Salmonella food poisoning
Id302229004
StatusDefined
Causative agentSalmonella
Pathological processinfectieus proces
referentieset voor huisartsen
referentieset met complexe 'mapping' naar ICD-10
TargetA02.9
RuleTRUE
AdviceALWAYS A02.9
CorrelationSNOMED CT source code to target map code correlation not specified