|
zacht en kleingesneden - niveau 6 van 'International Dysphagia Diet Standardisation Initiative'-raamwerk (kwalificatiewaarde)
zacht en kleingesneden - IDDSI-niveau 6
zacht en kleingesneden - niveau 6 van IDDSI-raamwerk
zacht en kleingesneden - niveau 6 van 'International Dysphagia Diet Standardisation Initiative'-raamwerk
Dit niveau omvat voeding dat kan worden gegeten met een vork, lepel of eetstokjes en kan worden klein gemaakt met druk van de vork, lepel of eetstokjes. Een mes is niet nodig om het voedsel klein te snijden, maar een mes kan worden gebruikt om met mes en vork te kunnen eten. Zacht en mals, maar zonder aparte dunne vloeistof. Kauwen is nodig om het door te kunnen slikken. 'Hapklare' kleine stukken, geschikt wat betreft leeftijd en orale controle - Kinderen maximaal 8 mm stukken en volwassenen maximaal 15 mm (1,5 cm).
International Dysphagia Diet Standardisation Initiative Framework - Soft & Bite Sized Level 6
International Dysphagia Diet Standardisation Initiative Framework - Soft and Bite Sized Level 6
IDDSI (International Dysphagia Diet Standardisation Initiative) Framework - Soft & Bite Sized Level 6
International Dysphagia Diet Standardisation Initiative Framework - SB6 (Soft & Bite Sized Level 6)
This level includes foods that can be eaten with a fork, spoon or chopsticks and can be mashed or broken down with pressure from fork, spoon or chopsticks. A knife is not required to cut this food, but may be used to help load a fork or spoon. Soft, tender and moist throughout but with no separate thin liquid. Chewing is required before swallowing. Bite-sized pieces as appropriate for size and oral processing skills - pediatric 8mm pieces (no larger than) and adults 15 mm = 1.5 cm pieces (no larger than).
Id1237449007
StatusPrimitive